top of page

OM OSS

DSC02643.JPG
Amelie_Nörgaard.jpg
DSC02585.JPG
DSC02721.JPG
Psvin Vi fick idéer 3.jpg

Gemenskap, kvalité och samverkan för en levande landsbygd sedan 1985

Piggsvinsteatern har varit verksam i Trelleborgs kommun i över 38 år. Föreningens målsättning är att bedriva en utvecklande teaterverksamhet med hög kvalitet för barn, ungdomar och vuxna.

 

I föreningen träffas medlemmar från Söderslätts alla hörn för att utvecklas genom att spela och uppleva teater. Piggsvinsteatern har utbildat ett stort antal medlemmar under årens lopp.

Piggsvinsteatern verkar för att utveckla barn- och ungdomsteater, samt teater där barn-ungdomar-vuxna möts i gemensamma projekt.

Piggsvinsteatern verkar också för en levande landsbygd. Detta gör föreningen genom att visa vad vår bygd har att erbjuda, arbeta för bygdens utveckling samt skapa förutsättningar för gemenskap bland bygdens invånare.

Ideella föreningar kan göra mycket i integrationsarbetet. Piggsvinsteatern arbetar med kulturprojekt där de nyanländas kunskaper och erfarenheter tas till vara.

Föreningen arrangerar även kulturfestivaler för barn. Då möts man av teater, musikföreställningar och mycket annat. Barnkultur är viktig då den ligger till grund för barnens rättigheter i samhället.

Piggsvinsteatern har fått flera utmärkelser, bland annat Trelleborgs Allehandas kulturpris 2004.

 

Föreningens verksamhet bygger på frivilliga krafter som på helt ideell basis hjälper till att skapa de bästa förutsättningarna för att nå föreningens mål.

Piggsvinsteatern - en fantastisk förening på Söderslätt!

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page